Cliënten | Ondersteuning | Advies

rina.jpg

 

logo- RiCareMe.png

 

 

whatsapp.png                                  2786063.png                              www-icon-website-symbol-modern-simple-vector-20519559.jpg           

WhatsApp RiCareMe              LinkedIn RiCareMe       RiCareMe

RiCareMe

Mijn naam is Rina Lekatompessy. Ik ben een sociale vrouw, die veel tijd besteedt aan familie en vrienden. Ik heb een grote interesse voor mijn vaderland de Molukken waar wij een adoptiekind hebben en Curaçao waar mijn zus woont. Tevens volg ik een aantal stichtingen die voor die landen vrijwilligers werk doen en heb een blijvende wens overgehouden om mijn steentje bij te dragen.

Als ondernemer ben ik graag duidelijk, transparant en eerlijk. In mijn werk als begeleider van (jong)volwassenen in zeer lastige situaties, neem ik veel ervaring mee uit werk en privé. Mijn
ervaring is breed en maatschappelijk georiënteerd. Als persoon houd ik van aanpakken, doorzetten en doelen behalen. Dat is ook hoe ik mijn werk uit wil voeren, samen met mijn cliënten.

Mijn jarenlange ervaring en successen in het werken in het speciaal voortgezet onderwijs (rec4), groep-woonbegeleiding, begeleiding en ondersteuning van Justitiabelen in de woon- en leefsituatie heeft er toe geleid dat ik als zzp-er de doelgroep (jong)volwassen ambulant
begeleid.

Ik werk al ruim 20 jaar als groeps- en woonbegeleider en vind dit nog steeds mooi werk. Maar er is helaas geen ruimte om ieder individu de aandacht te geven die ze nodig hebben en verdienen.
Dat wil ik niet meer. Ik heb besloten om de individu ambulant te
begeleiden.

Ik vind het een uitdaging om de begeleiding voort te zetten daar
waar anderen gestopt zijn. Ik geef nooit op en heb heel veel geduld! Als ambulante begeleider kan ik de doelgroep in hun eigen omgeving begeleiden.
Ik daag en motiveer cliënten om ze in beweging te krijgen zodat ze in de maatschappij (beter) kunnen functioneren. Ik maak cliënten bekent met het onbekende om vaardigheden te vergroten.

Samenwerking met De Zorgtafel:
Sinds 2023 werkt RiCareMe nauw samen met De Zorgtafel. RiCareMe verwijst cliënten door voor beschermd wonen en dagbesteding. De Zorgtafel is een organisatie die zich richt op cliënten met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) en cliënten met een GGZ-achtergrond met langdurige behoefte aan zorg (WLZ) of onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) vallen. Medewerkers van De Zorgtafel hebben hun hart op de juiste plek. Een heel fijn team om mee samen te werken. Vanaf 1 januari 2024 zijn we gezamenlijk gehuisvest aan de Handelsweg in Vlissingen, wat de samenwerking intensiveert.

Zienswijs

Mijn naam is Marian van der Werff 

Ik begeleid (jong) volwassenen die stress, onzekerheid, verdriet, angst, frustratie ervaren in hun leven. Als je dit ervaart verlies je het plezier in je leven. Je raakt steeds vermoeider en  je krijgt lichamelijke klachten. Je draagt dagelijks een last met je mee. 

Samen met mijn cliënten achterhaal ik waardoor zij zich zo voelen en zetten we de juiste stappen die die nodig zijn om hun situatie positief te veranderen en hun problemen op te lossen. Ik help ze hun pijn te helen en leer hen hoe ze positief over zichzelf en situaties kunnen denken.

Het mooiste hieraan is dat hun levenslust en energie terugkeert. Dat hun eigenwaarde, zelfvertrouwen en innerlijke kracht groeit, waardoor ze zich vrij voelen om te doen wat goed voor hen is en wat bij hen past. Ze durven te staan voor wie ze zijn en volgen hun hart! Hierdoor genieten ze weer van het leven en zien ze hun toekomst positief tegemoet.

Ik help je bij:

- Laag zelfbeeld en onzekerheid
- Het omgaan met je hooggevoeligheid zodat je het als kracht ervaart 
- Spanningsklachten / vermoeidheid/ burn-out
- Angst/paniekklachten
- Negatieve- en piekergedachten
- Verwerking van een recente ingrijpende gebeurtenis of heftige onveilige gebeurtenissen die eerder hebben plaatsgevonden
- Algeheel gevoel van somberheid en onbehagen 
- Rouwverwerking
- Twijfels of ontevredenheid over je werk

https://zienswijs.nl/

 

Cliëntondersteuning

Als je bij De Zorgtafel woont, kan het zijn dat je met vragen komt te zitten. In eerste instantie ga je samen met je persoonlijke begeleider kijken of je vragen beantwoord kunnen worden. 

Het kan ook voorkomen dat je er samen niet uit komt en dat je advies wilt van een externe partij. Voor deze vragen of ondersteuning zijn wij aangesloten bij https://zorgbelang-brabant.nl/. Hier werken onafhankelijke cliëntondersteuners waar je kosteloos met al jouw vragen terecht kunt over het regelen en uitvoeren van zorg. Er wordt altijd gewerkt vanuit jouw belang en als het nodig is, wordt jouw netwerk er ook bij betrokken. 


Contact Cliëntondersteuning langdurige zorg (Wlz)

0900 – 243 81 81 / clientondersteuner@zorgbelang-brabant.nl


Vertrouwenspersoon

Het streven bij De Zorgtafel is altijd dat we op een goede manier de zorg verlenen die en cliënt nodig heeft. Maar soms kun jij dat als cliënt heel anders ervaren. Een voorbeeld kan zijn dat je niet tevreden bent over de zorg die je krijgt of dat je vind dat er niet goed naar je geluisterd wordt. Het beste is om er eerst met ons over te praten. maar soms is dit niet voldoende en komen we er samen niet uit. Je kunt dan een onafhankelijk vertrouwenspersoon inschakelen. Er wordt dan samen gekeken naar de beste oplossing. Een vertrouwenspersoon helpt je verder door:

  • naar je te luisteren
  • met je mee te denken
  • je te informeren en te adviseren

https://zorgbelang-brabant.nl/ werkt met een team van onafhankelijke vertrouwenspersonen. Je kunt haar bereiken door te bellen of door een mail te sturen.

Contact Vertrouwenspersoon

06 - 57277008 / jjanssen@zorgbelang-brabant.nl

Geschillencommissie Zorg

Als je als cliënt niet tevreden bent over de klachtafhandeling via de klachtenprocedure van De Zorgtafel, dan kun je een klacht neerleggen bij Geschillencommissie Zorg. Het proces hiervoor kun je terug lezen op https://www.degeschillencommissie.nl/procesinformatie.
Bij Geschillencommissie Zorg kun je via het externe, online klachtenformulier je klacht invullen (https://www.degeschillencommissiezorg.nl/contact/). Of je kunt contact opnemen via onderstaande contactgegevens.


Geschillencommissie Zorg

Postadres: Postbus 90600 2509 LP Den Haag Bezoekadres: Bordewijklaan 46 2591 XR Den Haag Telefoonnummer: 070 - 310 53 10. Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.