Dagbesteding | jouw wensen staan centraal

paint.jpg

Jij mag er zijn!

Een dag-invulling is een belangrijk onderdeel van iemands leven. Vaak is werk lastig vol te houden als er sprake is van een beperking, of wordt er te weinig rekening gehouden met de (on)mogelijkheden van iemand. Daarom wordt er bij de intake goed geluisterd naar jouw wensen en je ideeën. Hier gaan wij dan mee aan de slag en voordat je bij ons komt wonen hebben wij al gekeken naar een dag-invulling voor jou.

Dit kan werk, school of een stage zijn. We werken samen met verschillende bedrijven, waar ze ervaring hebben in het begeleiden van cliënten met een beperking. Als na verloop van tijd blijkt dat de dagbesteding toch niet bij je past, wordt er altijd samen met je persoonlijke begeleider gezocht naar een andere, leuke dagbesteding op maat.

We hebben in de afgelopen jaren een aantal hele leuke samenwerkingen op kunnen zetten om een dagbesteding bij te kunnen doen. Enkele voorbeelden hiervan zijn een autogaragebedrijf, een cateringbedrijf, een kinderboerderij en een kralengroothandel. Ook zijn er enkele bewoners die naar school gaan of een betaalde baan hebben.

 

 

 

Als een dagbesteding om een of andere reden een keer uitvalt of niet kan doorgaan zijn er op de woningen roosters voor activiteiten, klusjes of werkzaamheden. Bij een aantal woningen is bijvoorbeeld een grote moestuin gemaakt waar de bewoners het onderhoud van kunnen doen en een lekkere maaltijd van kunnen koken voor de groep.

Activiteiten centrum


De Zorgtafel beschikt ook over een eigen activiteiten centrum. Ons activiteitencentrum is gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Er is een ontspanningsruimte ingericht met een zithoek, een biljart, darts, pingpong tafel en diverse spellen. Er is een keuken aanwezig waar lekker gekookt wordt samen. Ook hebben we een grote sportruimte in dit gebouw ingericht. Deze mag gebruikt worden door zowel onze bewoners als onze medewerkers.

In het activiteitencentrum wordt ook dagbesteding aangeboden aan enkele van onze bewoners in de vorm van diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld: 

  • creatief bezig zijn                                      
  • sporten
  • bloemschikken
  • toneelspelen
  • kaarsen maken
  • producten inpakken

Ook wordt er aandacht besteed aan de begeleiding bij allerlei dagelijkse handelingen. Zoals:

  • boodschappen doen
  • met geld leren omgaan
  • met het openbaar vervoer (ov) reizen

De Zorgtafel beschikt over eigen groepsvervoer om bewoners naar dagbestedingen te brengen en weer op te halen. Bewoners die zelf in staat zijn, mogen op eigen gelegenheid gaan.

 

Enkele dagbesteding bedrijven waar De Zorgtafel mee samenwerkt: