Nieuws | activiteiten | bewegen

Nieuws

Nieuw kantoor!

Sinds 1 mei 2024 is ons kantoor verhuist naar Koudekerke. We delen onze locatie met RiCareMe. Onze samenwerking bestaat uit het delen van kennis en expertise op allelei gebieden. We helpen voor een groot gedeelte dezelfde doelgroep. Wij in de vorm van 24-uurs zorg en RiCareMe in de vorm van begeleiding in de thuissituatie na begeleid wonen.


Uitslag KTO en MTO 2023

In december 2023 hebben wij de tevredenheid weer onderzocht bij onze cliënten en onze medewerkers. Wat zijn we weer ongelofelijk trots op de uitslag! 

De cliënten geven ons een mooi cijfer 7,69!

De medewerkers geven ons een geweldig cijfer 8,14!

Voor meer informatie over het KTO klik hier en voor meer informatie over ons MTO klik hier

MTO.png


Start mijn positieve gezondheid

Op 1 januari 2024 starten we bij De Zorgtafel met mijn positieve gezondheid. Meer hierover kun je lezen op onze pagina www.dezorgtafel.nl/mijn-positieve-gezondheid

Blijdorp uitje

In augustus zijn (bijna) alle medewerkers en cliënten van de zorgboerderij een dagje naar Blijdorp geweest. Wat een topdag was dit. 


Introductie cognitieve fitness training

Op zondag 30 juli is er door Norfit.nl een hele leuke introductie fitstap wandeltraining gegeven in samenwerking met De Zorgtafel.

Een geslaagde intensieve training voor medewerkers en cliënten en andere geïntereseerden.

Bij cognitieve fitness draait het niet om prestaties, maar om het aangaan van uitdagingen, positieve ervaringen opdoen, zelfvertrouwen opbouwen, socializen en natuurlijk de fun-factor.

Fitstap is wandelen met een uitdaging, waarbij lichamelijke oefeningen en cognitieve fitness samenkomen.

 

Erkend leerbedrijf

Met trots kunnen wij vermelden dat onze erkenning met 4 jaar is verlengd bij S-BB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Onze stagiaires hebben bij ons een goede leer/werkplek om ervaring op te doen en ons vak te leren. Op onze website onder het kopje 'Vacatures/Stage' staan onze openstaande plekken vermeld en hoe je je kunt aanmelden bij ons voor een stageplek. 
Afgelopen donderdag zijn een aantal bewoners mooi geschminkt!
In 2023 gaan we de huiskamers van onze 24-uurs woningen opknappen. De woning in Sint Laurens was als eerste aan de beurt. De woonkamer heeft een nieuwe vloer gekregen, een ander bankstel, er is geverfd, nieuwe gordijnen opgehangen en er zijn nieuwe meubels en stoelen neergezet. Wat is het leuk geworden! 

Op naar de woning in Middelburg. Ook daar gaan we het nodige aanpassen. Zodra het klaar is, zullen we de foto's hier laten zien.


Donatie Rode Kruis

De Zorgtafel heeft een donatie gedaan naar Het Rode Kruis voor Turkije en Syrië. Heel veel sterkte gewenst voor een ieder die familie of vrienden heeft in de getroffen gebieden.

Raamtekeningen

Bij onze dagbesteding hebben ze prachtige december tekeningen gemaakt. Ze zijn heel mooi geworden!

 

Vandaag heeft Jasmijn haar rijbewijs mogen ophalen! Super knap van je, in 1x geslaagd! 

 

Pompoenen en Halloween

In oktober hebben we op de dagbesteding een hele leuke activiteit gedaan. Eerst samen de pompoenen uithollen en van de inhoud hebben we heerlijke soep gemaakt. De pompoenen zijn gebruikt voor het Halloweenfeest in de binnenstad van Vlissingen waar elk jaar een hele leuke optocht georganiseerd wordt voor kinderen en volwassenen.

BBQ Zomer 2022

Op 14 juli 2022 hebben we voor alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers een gezellige barbecue georganiseerd in de grote tuin van een van onze woningen. De bewoners hebben bij de dagbesteding heerlijke dingen klaargemaakt. Iedereen heeft er enorm van genoten!

De barbecue is beschikbaar gesteld door SEC Catering en de stoelen en tafels waren gehuurd bij Soolsma

BHV training 2022

Al onze medewerkers en vrijwilligers zijn weer op BHV herhaling geweest. De cursus werd wederom gegeven door ASN Academy.

We hebben sinds kort een leuke samenwerking opgestart met SEC Catering als dagbesteding. Twee van onze bewoners zijn afgelopen week gestart en ze gaan onder andere helpen in de keuken en met bezorgen.

Wij wensen ze heel veel succes en plezier! En SEC Catering bedankt voor het vertrouwen in De Zorgtafel!


 

 

Op 10 november 2021 is onze bestuurder Murlin Hardjopawiro geïnterviewd bij Radio WFM op 96fm. 

logod.png

Luister naar het interview bij Radio WFM:

Efteling

EĆ©n van onze locaties is naar de Efteling gegaan met de bewoners en begeleiding. Wat een zeer geslaagde dag was!

Moestuin locatie St. Laurens

De bewoners van onze woning in St. Laurens hebben weer een mooie moestuin gemaakt om samen te onderhouden. 


Interview

Op 17 maart 2021 is er een interview geweest bij de dagbesteding van één van onze bewoners. Klik hier voor het hele interview in de Vlissingse Bode van week 11-2021.

Bij Dier en Beleving helpen ze voornamelijk mee op de boerderij met het verzorgen van de dieren en de kleine klusjes bij de boer op het land. Ook is er een klein winkeltje waar heerlijke aardappelen en groenten gekocht kunnen worden (Het Wienkeltje).

TV gewonnen!

In november 2020 heeft Electro World de 'Mooie Wens Weken' gehouden op Facebook. Zonder dat wij het wisten heeft een ouder van een van onze bewoners meegedaan met deze winactie.

En, Gewonnen!

Wat waren wij verrast toen we hoorden dat de televsie voor een van onze woningen bestemd was!

Op 24 februari 2021 was het dan zover, en werd de prachtige televisie door Electro World gebracht en geïnstalleerd. De televisie is meer dan welkom en we zijn er dan ook heel erg blij mee! Nogmaals bedankt!

SPORTEN

Sinds kort kunnen onze bewoners 2x in de week, in het kader van activiteit, gaan sporten in onze 'coronaproof' sportruimte. Ze worden gebracht en gehaald en krijgen professionele begeleiding. Dit doen we via een vooraf inschrijving en een maximaal aantal deelnemers. Als het weer het toelaat worden er activiteiten buiten georganiseerd, zoals een strand- of boswandeling. Sport en beweging geeft een positief gevoel en ook de sociale contacten zijn erg belangrijk voor onze bewoners.

De Zorgtafel bedankt alle medewerkers voor hun geweldige inzet en externe personen en bedrijven voor de prettige samenwerking in 2020.

We wensen iedereen fijne feestdagen en een heel gezellig en gezond 2021!

IMG-20201217-WA0000_v1.jpg   IMG-20201217-WA0001_v1.jpg

Kerststukjes maken met de bewoners

Maandag 14 december hebben we met de bewoners kerststukjes gemaakt. Dit was mogelijk gemaakt door Tuincentrum Life and Garden. Zij hebben spulletjes beschikbaar gesteld om de kerststukjes te maken. De bewoners hebben goed hun best gedaan om er wat moois van te maken en de reacties waren dan ook erg leuk!
Met de opbrengst van de kerststukjes gaan we een leuke activiteit organiseren voor de bewoners.

Update: Er is met de kerststukjes € 66,00 opgehaald. We hebben besloten dit geld in een potje te bewaren om een leuke activiteit te organiseren. Dit zal echter pas zijn als er wat meer maatregelen versoepeld worden. 

 
Locatie Serooskerke

Onze nieuwe locatie in Serooskerke is gestart!

In het blad Serooskerkse Waker van december 2020 staat een leuk interview met ons wat de Dorpsraad van Serooskerke heeft gepubliceerd. 

BHV

Alle medewerkers van De Zorgtafel zijn weer geslaagd voor hun BHV!

Deze cursus wordt jaarlijks herhaald en wordt door ASN Academy gegeven.


Street League Vlissingen

Op woensdag 12 augustus 2020 heeft De Zorgtafel een workshop gegeven over het werken in de zorg aan de deelnemers van de Street League in Vlissingen. 

Een geweldig initiatief van Groene ster in samenwerking met de Gemeente. Het doel van dit project is om jongeren die deze zomer niet op vakantie kunnen, en af kunnen dwalen, een toernooi aan te bieden waar ook een maatschappelijk onderdeel in zit. Dus buitenom dat ze een toernooi voetballen, krijgen ze ook workshops aangeboden over allerlei maatschappelijke onderwerpen. 

Lees hieronder over het leuke project. 

Street League Vlissingen 2020