Zorgboerderij Bouwensputseweg

Wat is er gebeurd op de boerderij?

In juni 2023 heeft De Zorgtafel een zorgboerderij in Wolphaartsdijk overgenomen. Er waren op het moment van overname grote uitdagingen waar we mee aan de slag moesten. Er is een goed plan gemaakt en er is begonnen met de werkzaamheden. Containers met afval en karren met mest zijn er afgevoerd. Er zijn kassen leeg geruimd en afgebroken, er is asbest verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf, een olietank is er verwijderd, twee grote silo's en de grond is geëgaliseerd.

Er is al een aantal weken een aannemer bezig op de boerderij om het al bestaande gebouw helemaal te verbouwen en op te knappen zodat daar 4 kamers in gerealiseerd kunnen worden. 

Ondertussen worden er op de achtergrond beslissingen genomen over de toekomst van de boerderij. Er is een prachtige tekening gemaakt van de uiteindelijke indeling en hier is goedkeuring voor gegeven. De Gemeente Goes is inmiddels ook langs geweest en heeft (met enige verbazing over het werk wat al verzet is) ook zijn goedkeuring gegeven.

Nu het einde in zicht komt van de opruimwerkzaamheden kunnen we gaan uitkijken naar de opbouw!

Ondertussen is onze dagbesteding op de boerderij gewoon open en zijn de cliënten van harte welkom.Wat zijn de mogelijkheden op de boerderij?

Dankzij de veelheid van mogelijkheden op en rondom de zorgboerderij is er voor elk van onze deelnemers wel wat wils.

Cliënten die van dieren houden kunnen zich uitleven met het wandelen met en borstelen van de paarden, pony’s, ezels en de honden, het aaien en knuffelen van de konijntjes, cavia’s en ons varkentje Bolus, het helpen voeren, eieren rapen bij onze kippen en uitmesten van de stallen.

Anderen kunnen in onze ruime kantine naar behoefte o.a. knutselen, schilderen, tekenen, samen praten of een spelletje doen.

Cliënten met groene vingers zijn welkom om te helpen in de kas van de kwekerij en in de (moes)tuin.
Ligt de interesse meer bij klussen op het erf, houthakken of -zagen en timmerwerkzaamheden, is hier ook volop mogelijkheid toe.

Vanwege de prachtige ligging van onze zorgboerderij, in de natuur nabij het Veerse Meer, kunnen wij in ons aanbod naast de dagbestedingsmogelijkheden op de boerderij zelf, ook gebruik maken van de mooie omgeving voor onze activiteiten. Afhankelijk van het weer kunnen we wandelingen maken door het Zeeuwse polderlandschap, fietsen, ritjes maken met ons paard en wagen en in de zomermaanden kanoën en zwemmen.

konijntjes.jpeg