Interview bewoner

Interview met: Conny!

Hoi! Ik ben Conny. Ik ben 50 jaar en geboren in Stellendam. Ik heb 2 broers en een zus. Stellendam is een lekker rustig dorp waar ik graag woonde. Ooit hoop ik nog eens terug te keren om daar te kunnen wonen.

Ik heb de huishoudschool gedaan in Middelharnis en daarna ben ik naar de Proeftuinen gegaan. Daar vond ik het leuk en had ik een goeie vriendin waar ik nu nog steeds af en toe contact mee heb. Dan schrijven we elkaar een kaartje of een brief.

Voordat ik bij De Zorgtafel kwam wonen woonde ik bij de Schaapskooi in Stellendam. Via via ben ik terecht gekomen bij De Zorgtafel en toen is er een gesprek geweest met Murlin. Het klikte meteen met Murlin en toen wilde ik heel graag bij de Zorgtafel komen wonen. Ik heb eerst op een woning in Middelburg gewoond en sinds januari 2024 woon ik op de zorgboerderij in Wolphaartsdijk. Hier vind ik het leuk omdat er dieren zijn en omdat het lekker rustig is. Alle medewerkers vind ik leuk en ik heb nog steedsaf en toe contact met de bewoners van de locatie in Middelburg. Ook ga ik nog wel eens als verassing eens een middag naar de dagbesteding in Vlissingen om iedereen daar te zien. Dat is ook heel gezellig omdat ik iedereen dan weer eens zie.

Het eten bij De Zorgtafel is prima en af en toe help ik eens mee met het voorbereiden. Op zaterdag eten we altijd lekker frietjes :) Soms bakken we wat lekkers samen. Dat is heel leuk! En lekker! Mijn lievelingseten is friet en lasagne.

's Ochtends gaan we meestal de paarden verzorgen samen met een cliënt van de dagbesteding. Dit vind ik heel leuk om te doen. Daarna verzorgen we de andere dieren als dat nodig is. Bolus, het varken vind ik het leukst. Maar eigenlijk zijn alle dieren leuk. Verder rusten ik lekker uit. Ik hou van puzzelen en lezen. Ook tv kijken doe ik graag. Vooral Baantjer, Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam is favoriet. Lekker spannend! Muziek luisteren is natuurlijk ook leuk. Daar wordt je lekker vrolijk van. Blöff en Hazes vind ik het leukst. Maar waar ik het meest naar luister is het nummer Gooi 'm dicht van Brace en Jeffrey Hazens.

Sinds kort heb ik een klein katje. Dat is mijn vriend waar ik heel blij van wordt. 

Ik ben allergisch voor het woord: Nee! Daar kan ik echt niet tegen. Maar dat weten ze gelukkig bij De Zorgtafel! Ik ben heel blij dat Murlin mijj naar De Zorgtafel toe heeft gehaald en ik hoop hier nog even te kunnen blijven wonen. Daarna wil ik graag terug naar Goeree Overflakee.

(Interview bewoner door C. Jobse in maart 2024)