Interview bewoner

Carina Poortvliet


Ik ben Carina Poortvliet en ik ben 46 jaar oud en geboren in Goes. Sinds 2021 woon ik met heel veel plezier bij De Zorgtafel. Ik heb mijn hele leven in Yerseke gewoond met mijn ouders en mijn zus. Mijn zus is getrouwd en zij hebben sinds kort een kleindochter, Anna. Ik ben haar 'oud tante'.

Het was altijd heel erg leuk om in Yerseke te wonen. Vroeger zat ik bij de Koenckelpot fanfare en sinds kort ben ik daar weer terug. Daar zing ik en soms hebben we optredens samen. Dat is heel leuk en ik ben blij dat ik er weer terug ben. Ik heb geprobeerd om ook trompet te spelen, maar door mijn astma kan ik dit niet en nu ben ik gaan trommelen. Dat doe ik elke maandag avond en ik heb er elke week zin in!

Ik heb een hele lieve, leuke, gezellige vriendin en zij heet Janine. We zijn al 2 jaar samen en super verliefd en het liefst zijn we iedere dag samen. Maar dat gaat helaas niet. Janine woont in Goes en ik in Middelburg bij De Zorgtafel. We spreken iedere woensdag af en op donderdag gaan we samen zwemmen. Elk weekend zijn we ook samen en dan gaan we gezellig bij mijn zus op visite. We mogen 1x in de maand bij elkaar blijven logeren. Dan ben ik bij Janine in Goes. We hebben ook een hondje samen, Billy. Die woont bij mijn vader en zien we iedere week bij mijn zus. 

In 2020 hebben mijn ouders en ik allemaal ernstige corona gekregen waardoor ik niet meer terug naar huis kon na mijn revalidatie bij Revant in Goes. Ik heb toen korte tijd in Kapelle gewoond op een woongroep maar daar had ik het niet naar mijn zin. Mijn zwager is terecht gekomen bij De Zorgtafel en daar kon ik al snel naar toe.

Ik vind het geweldig om bij De Zorgtafel te wonen! Ik heb het hartstikke naar mijn zin en iedereen is heel lief, zorgzaam en de begeleiding is super goed. Er is altijd een luisterend oor en ik heb een kamer voor mij alleen en de andere bewoners zijn ook allemaal leuk en gezellig. 

Door De Zorgtafel heb ik een hele leuke dagbesteding gevonden bij Dreambeads-online. Daar ga ik 4 dagen in de week naar toe. ik mag kralen inpakken, stickeren, wegen en nieuwe producten sorteren en in zakjes verdelen. Dit is heel leuk om te doen en er zijn altijd leuke collega's.

Twee keer in de week ga ik sporten bij Duvefit in Goes. Daar heb ik dan een uurtje personal training. Ik heb een filmpje hiervan wat ik wel wil laten zien. 

Wat ik nog als laatste wil zeggen is: Ik heb het super naar mijn zin bij De Zorgtafel en ik hoop dat ze snel een woning openen inde buurt van Goes zodat ik dichter bij janine kan wonen!

♥♥♥ Groetjes Carina ♥♥♥

Interview met Carin Jobse op 19 april 2022